Tandarts in Gouda behandelt cliënt

Hoe vaak moet ik naar de tandarts?

Controle bij uw tandarts

Het is belangrijk om uw gebit regelmatig te laten controleren op tandplak en tandsteen. Met periodiek bedoelen we twee keer per jaar. Wanneer de specialist het tandsteen, en de tandplak, ieder half jaar gaat verwijderen, dan zal dit tot behoud van een gezond gebit leiden. Ook helpt het om gevoelige tanden en gaatjes in de mond te voorkomen. De frequentie van uw bezoek aan onze tandartspraktijk in Gouda is afhankelijk van uw gebitsconditie. Wij zien het liefst minderjarigen minimaal twee keer per jaar voor en controle bij de tandarts. Tandheelkundige kosten voor jongeren onder de 18 vallen volledig in de basisverzekering. Een aparte tandartsverzekering is dan ook overbodig.

Gebit en tandvlees

Gedurende de periodieke controle bekijkt de tandarts zowel uw gebit als uw tandvlees. Op deze manier kan bijvoorbeeld een tandvleesontsteking aan de hand van symptomen, zoals pijn aan het tandvlees, worden vastgesteld. Ook kan een voorstadium van mogelijke gaatjes worden gesignaleerd. Indien noodzakelijk stelt de tandarts, in overleg met u, een behandelplan samen.

Wanneer de hygiëne van uw gebit niet optimaal is, dan zal de tandarts u doorverwijzen naar één van de mondhygiënisten in onze praktijk. De specialist zal uw tanden dusdanig scalen en polijsten, dat verdere problemen aan het tandvlees kunnen worden voorkomen.

Wilt u direct een afspraak maken voor een controle? Klik dan hier.

Ook tijdens de strenge lockdown zijn wij OPEN. 

Goed op uzelf passen is essentieel in deze spannende coronatijd. Het is dan ook belangrijk uw tandarts en mondhygiënist gewoon te bezoeken. Wij nemen vanwege het coronavirus extra maatregelen, zodat u en wij veilig en gezond blijven. Wij zijn voorzien van voldoende beschermingsmiddelen en hanteren Covid19-preventieprotocollen. Alle relevante informatie vindt u hier.

Heeft u vragen?

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren