Ontwerp zonder titel (2)

Ook tijdens de strenge lockdown zijn wij OPEN. 

Goed op uzelf passen is essentieel in deze spannende coronatijd. Het is dan ook belangrijk uw tandarts en mondhygiënist gewoon te bezoeken. Wij nemen vanwege het coronavirus extra maatregelen, zodat u en wij veilig en gezond blijven. Wij zijn voorzien van voldoende beschermingsmiddelen en hanteren Covid19-preventieprotocollen. Alle relevante informatie vindt u hier.

Behandelingen mondhygiëne

Van tandaanslag naar een goede mondgezondheid en gezond tandvlees; daar zorgt de professional mondhygiëne in Gouda voor! De specialisten van Tandartspraktijk Statensingel zijn opgeleid om tandsteen en tandplak te verwijderen. Wij maken uw mond gezond, maar zijn tevens gespecialiseerd in het behandelen van patiënten, die een diepgewortelde angst hebben voor de tandarts. Tijdens de halfjaarlijkse controle geeft de tandarts, of mondhygiëniste, instructies over het gezond houden van uw mond en het reinigen van het gebit.

 • Onderzoek naar de conditie van het tandvlees;
 • Instructies voor behoud van een goede mondhygiëne;
 • Tanden polijsten;
 • Tandsteen en tandplak verwijderen;
 • Voorlichting en advies over mondverzorging en de juiste voeding;
 • Behandeling van tandvleesontsteking-symptomen, zoals gingivitis en parodontitis;
 • Bacteriologisch onderzoek.

Heeft u last van ontstoken tandvlees?

mondzorgpraktijk-statensingel-tandartspraktijk-gouda-zuid-holland-behandelingen-controle-mondhygiene-gewoon-gaaf-tandsteen-verwijderen-implantaten-bruggen-wortelkanaal-behandeling-prothese-kunstgebitten-vullingen-facings-cosmetische-tandheelkunde-tandzorg-tanden-bleken-verstandskies-orthodontie-kinderen-volwassenen-ouderen-senioren-patienten-acties-afspraak-maken

Door een preventieve behandeling in de tandartspraktijk te ondergaan, voorkomt u gevoelige tanden en tandvleesontsteking. Door ongemak op tijd te signaleren vermijdt u pijn aan het tandvlees en het gebit. Een consult bij onze mondhygiëniste helpt u bij het oplossen, of voorkomen, van:

 • Een droge mond;
 • Nieuwe gaatjes;
 • Een stinkende adem;
 • Ongemak van bloedend en pijnlijk tandvlees;
 • Loszittende tanden en kiezen;
 • Gevoelige tandhalzen;
 • Terugtrekkend tandvlees.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De eerste afspraak heeft u meestal met onze mondhygiëniste. Tijdens dit consult, dat tussen de 30 en 45 minuten duurt, wordt de conditie van uw mond bekeken en vervolgens met u besproken. De mondhygiëniste stelt een individueel behandelplan op met daarbij een overzicht van de behandelingen en kosten. Indien noodzakelijk worden er vervolgafspraken ingepland.

Een bezoek aan de mondhygiëniste is een goede aanvulling op uw alledaagse gebitsverzorging. Dit voorkomt tandvleesontsteking en andere klachten, zoals tandaanslag en pijn aan het tandvlees. Naast de halfjaarlijkse controle bij onze tandartspraktijk krijgt u, wanneer dit nodig is, advies over voeding en mondhygiëne. Zodoende kunnen we gaatjes in een tand, of andere aandoeningen die pijn veroorzaken, op tijd ondervangen.

Wat kost een mondhygiëne behandeling?

Heeft u naast de basisverzekering ook een aanvullende tandartsverzekering afgesloten, dan worden de kosten die de tandarts rekent vergoed. Een uitzondering hierop is een deel eigen risico, ongeveer 20%. De behandelkosten voor minderjarigen, tot 18 jaar, vallen onder de basisverzekering en worden dus vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van pijnklachten, de mogelijke behandelingen en preventieve maatregelen. Verdiep u in de meest voorkomende behandelingen van de tandarts door de pagina behandelingen‘ door te nemen, zodat u goed op de hoogte bent.

Schrijf u direct in als patiënt

Geef uw mond de zorg die zij zo verdient!

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren