fbpx

Behandelingen op het gebied van mondhygiëne

Mondhygiene

Van tandaanslag naar een goede mondgezondheid en gezond tandvlees; daar zorgt de professional mondhygiene in Gouda voor! De specialisten van Tandartspraktijk Statensingel zijn opgeleid om tandsteen en tandplak te verwijderen. Wij maken uw mond gezond, maar zijn tevens gespecialiseerd in het behandelen van patiënten, die een diepgewortelde angst hebben voor de tandarts. Tijdens de halfjaarlijkse controle geeft de tandarts, of mondhygiëniste, instructies over het gezond houden van uw mond en het reinigen van het gebit.

De volgende behandelingen bieden wij u aan:

 • Onderzoek naar de conditie van het tandvlees;
 • Instructies voor behoud van een goede mondhygiëne;
 • Tanden polijsten;
 • Tandsteen en tandplak verwijderen;
 • Voorlichting en advies over mondverzorging en de juiste voeding;
 • Behandeling van tandvleesontsteking-symptomen, zoals gingivitis en parodontitis;
 • Bacteriologisch onderzoek.

Heeft u last van ontstoken tandvlees?

Door een preventieve behandeling in de tandartspraktijk te ondergaan, voorkomt u gevoelige tanden en tandvleesontsteking. Door ongemak op tijd te signaleren vermijdt u pijn aan het tandvlees en het gebit. Een consult bij onze mondhygiëniste helpt u bij het oplossen, of voorkomen, van:

 • Een droge mond;
 • Nieuwe gaatjes;
 • Een stinkende adem;
 • Ongemak van bloedend en pijnlijk tandvlees;
 • Loszittende tanden en kiezen;
 • Gevoelige tandhalzen;
 • Terugtrekkend tandvlees.

Hoe ziet een behandeling eruit?

De eerste afspraak heeft u meestal met onze mondhygiëniste. Tijdens dit consult, dat tussen de 30 en 45 minuten duurt, wordt de conditie van uw mond bekeken en vervolgens met u besproken. De mondhygiëniste stelt een individueel behandelplan op met daarbij een overzicht van de behandelingen en kosten. Indien noodzakelijk worden er vervolgafspraken ingepland.

Een bezoek aan de mondhygiëniste is een goede aanvulling op uw alledaagse gebitsverzorging. Dit voorkomt tandvleesontsteking en andere klachten, zoals tandaanslag en pijn aan het tandvlees. Naast de halfjaarlijkse controle bij onze tandartspraktijk krijgt u, wanneer dit nodig is, advies over voeding en mondhygiëne. Zodoende kunnen we gaatjes in een tand, of andere aandoeningen die pijn veroorzaken, op tijd ondervangen.

Wat zijn de kosten van een behandeling bij de mondhygiëniste?

Heeft u naast de basisverzekering ook een aanvullende tandartsverzekering afgesloten, dan worden de kosten die de tandarts rekent vergoed. Een uitzondering hierop is een deel eigen risico, ongeveer 20%. De behandelkosten voor minderjarigen, tot 18 jaar, vallen onder de basisverzekering en worden dus vergoed door uw zorgverzekeraar.

Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van pijnklachten, de mogelijke behandelingen en preventieve maatregelen. Verdiep u in de meest voorkomende behandelingen van de tandarts door de pagina behandelingen door te nemen, zodat u goed op de hoogte bent.

Word patiënt door u hier in te schrijven!

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits-medische, acute- en implantologische behandelingen.

gebit, tanden, tandarts, big, gouda, statensingel, implantaten, tandarts statensingel, tandarts gouda, noodtandarts gouda, spoed tandarts, kunstgebit, kroon, spoed, prothese, implantaat, tandartspraktijk, tandartspraktijken, tandartspraktijk gouda, tandartspraktijken gouda, tandartspraktijken statensingel, tandartspraktijk statensingel, implataat, inplantaat, implamtaat, inplamtaat,

Mondzorg Statensingel

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Statensingel 62
2805 BJ Gouda
Telefoon: 0182 – 68 68 00
Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl
Like ons op: Facebook 
Tandartspraktijk Statensingel is telefonisch bereikbaar op behandeldagen van 08.15-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

KvK-nummer 36052043