fbpx

Is tandsteen verwijderen pijnlijk?

Tandsteen verwijderen

In de meeste gevallen is tandsteen verwijderen niet pijnlijk. Het hangt af van de gebitsconditie of het als gevoelig wordt ervaren, of niet. De mondhygiëniste is verantwoordelijk voor het verwijderen van tandsteen. Van tandaanslag naar een goede mondgezondheid en gezond tandvlees is ons primaire doel. De behandeling van uw gebit bestaat uit het verwijderen van tandplak en tandsteen. Dit wordt door onze tandarts of mondhygiëniste gedaan. Het is een dun, en veel onzichtbaar laagje, dat onder invloed van voedsel en bacteriën op de tanden en kiezen blijft plakken. Ook speeksel speelt hierin een grote rol. Tandplak is moeilijk te zien, doordat het ruwweg dezelfde kleur heeft als de tanden. Dit laagje bevindt zich niet alleen op de bovenkant van de tanden en kiezen, maar ook in de holtes er tussenin. Tandaanslag dat niet binnen een etmaal wordt verwijderd zal zich verharden tot tandsteen.

Tanden polijsten

Tandsteen ontstaat zowel boven als onder het tandvlees. De tandarts of mondhygiëniste zal uw tanden scalen, polijsten en reinigen met behulp van een, speel hiervoor ontwikkelt, instrument. Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van (pijn)klachten, de bestaande behandelingen en de preventieve maatregelen. Verdiep u in de meest voorkomende behandelingen bij de tandarts, door op onze pagina ‘behandelingen‘ te klikken.

Word patiënt door u hier in te schrijven!

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits-medische, acute- en implantologische behandelingen.

gebit, tanden, tandarts, big, gouda, statensingel, implantaten, tandarts statensingel, tandarts gouda, noodtandarts gouda, spoed tandarts, kunstgebit, kroon, spoed, prothese, implantaat, tandartspraktijk, tandartspraktijken, tandartspraktijk gouda, tandartspraktijken gouda, tandartspraktijken statensingel, tandartspraktijk statensingel, implataat, inplantaat, implamtaat, inplamtaat,

Mondzorg Statensingel

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Statensingel 62
2805 BJ Gouda
Telefoon: 0182 – 68 68 00
Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl
Like ons op: Facebook 
Tandartspraktijk Statensingel is telefonisch bereikbaar op behandeldagen van 08.15-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

KvK-nummer 36052043