Ontwerp zonder titel (8)

Fluoride gebruiken bij kinderen

Fluoride is regelmatig in het nieuws, want er kleven bepaalde gezondheidsrisico's aan het middel. In lage concentraties is het echter noodzakelijk voor het gebit, waardoor er in kindertandpasta vaak een klein beetje zit verwerkt. Zolang kinderen niet veel inslikken en na het poetsen uitspugen is er niets aan de hand. Fluoridegebruik is wetenschappelijk vastgesteld, zodat u altijd de juiste hoeveelheden toedient bij uw kind.

Fluoridegebruik per leeftijdscategorie

Bij baby's tussen de 0 en 1 jaar komen de eerste tandjes door. Dit is een zeer belangrijke stap in de ontwikkeling van het gebit, dus poets ook vanaf dit moment eenmaal per dag met een zacht borsteltje. Gebruik peutertandpasta met fluoride, zodat de tandjes de juiste hoeveel krijgen om sterk te worden.

Bij kinderen van 2 tot 4 jaar is het essentieel om tweemaal daags te gaan poetsen. Doe ook dit weer met peutertandpasta met fluoride, zodat uw kind enkel het goede krijgt.

Is uw kind ouder dan vijf jaar, dan gaat u over naar het gebruik van juniortandpasta of tandpasta voor volwassenen, maar denk erom: lees goed of de dosis geschikt is voor uw kind.

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren