Ontwerp zonder titel (14)

Ook tijdens de strenge lockdown zijn wij OPEN. 

Goed op uzelf passen is essentieel in deze spannende coronatijd. Het is dan ook belangrijk uw tandarts en mondhygiënist gewoon te bezoeken. Wij nemen vanwege het coronavirus extra maatregelen, zodat u en wij veilig en gezond blijven. Wij zijn voorzien van voldoende beschermingsmiddelen en hanteren Covid19-preventieprotocollen. Alle relevante informatie vindt u hier.

Heeft u kiespijn of pijn in uw tand?

Dan is het tijd om een gaatje te vullen!

Bij onze Tandartsenpraktijk in Gouda bent u aan het juiste adres voor het gaatje vullen in uw kies of tand. Gaatjes, ook wel cariës genoemd, ontstaan door tandbederf of een afgebroken stuk tand of kies. Dit wordt veelal opgelost met een tandkleurige vulling, die gemaakt is van composiet. Deze behandeling is ook een goede optie, wanneer er een voortand is gebroken of hersteld dient te worden. Ook bij verkleuring van tanden of kiezen is vullen een voor de hand liggende behandeling.

De aangetaste tand of kies wordt eerst volledig gereinigd en uitgeboord. Vervolgens brengt de tandarts een speciale lijm aan, waardoor het gaatje vullen in een later stadium beter gaat hechten. Deze lijm wordt uitgehard door de toepassing van blauw licht. Tenslotte wordt de composietpasta in het uitgeboorde en gereinigde gaatje aangebracht en met dunne laagjes afgewerkt. Tot slot hebben wij extra aandacht voor patiënten die angst voor de tandarts hebben.

Vanzelfsprekend streven onze tandartsen en mondhygiënisten ernaar om tandbederf tegen te gaan. Indien de tandarts gaatjes bij u heeft geconstateerd dan is het noodzakelijkerwijs van belang dat u, op tijd, de juiste hulp krijgt.

Bezoek tandarts of mondhygiëniste regelmatig

Het is goed om uw gebit regelmatig te laten controleren op tandaanslag en tandbederf, zodat u tand- en kiespijn kunt voorkomen. Wanneer de tandarts het tandsteen (half)jaarlijks verwijdert zal dit tot een gezond gebit leiden. Ook voorkomt het gevoelige tanden en vorming van gaatjes. Cariës kan veel pijn veroorzaken. De frequentie van uw bezoek is afhankelijk van uw gebitsconditie, want we willen uiteraard het vullen van gaatjes uit alle macht voorkomen. Na uw controle wordt er direct een nieuwe afspraak ingepland. Wij vinden het belangrijk dat minderjarigen tot 18 jaar, minimaal twee keer per jaar op controle komen. Alle behandelingen van jongeren vallen onder de basisverzekering, waardoor u geen aanvullend pakket voor uw kind hoeft aan te schaffen.

Wij geven u graag uitleg hoe klachten ontstaan, wat de bestaande behandelingen zijn en welke preventie maatregelen u kunt nemen. Neem de meest voorkomende tandarts behandelingen door, op onze “Behandelingen“ pagina te klikken.

Schrijf u direct in als patiënt

Geef uw mond de zorg die zij zo verdient!

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren