Ontwerp zonder titel (9)

Bent u op zoek naar een geschikte Kindvriendelijke tandarts in Gouda?

U vindt uw betrokken Kindvriendelijke tandarts in Gouda bij Mondzorgpraktijk Statensingel, waar wij bijzonder trots zijn op onze tand-behandelmethode voor jonge kinderen met als thema ‘Gewoon Gaaf’. Ouders en kinderen worden intensief betrokken, geadviseerd en begeleid bij deze behandelingen. De bereikte resultaten, over het laatste jaar, laat bij de kinderen een verbetering zien van meer dan 80% in de mondhygiëne. Het voorkomen van tandplak is daarbij essentieel.

Dankzij onze nieuwe aanpak krijgen gaatjes en tandvleesproblemen geen kans! Wenst u uw kind een gaaf gebit zonder problemen?

Ons preventieve behandelprogramma ‘Gewoon Gaaf’ maakt ouders en kinderen, op een speelse manier, zichtbaar hoe een goed gebit behouden kan worden. Geef gaatjes en tandvleesproblemen geen kans! In samenwerking met het Ivoren Kruis leggen wij de nadruk op preventieve mondhygiënische behandeling, in plaats van curatieve behandeling.

Zo zijn er gerichte behandelplannen ontwikkeld voor vier verschillende leeftijdsgroepen:

 • 0-2 jaar (doorbraak eerste tandjes);
 • 2-5 jaar;
 • 6-10 jaar;
 • 10-18 jaar.

De programma’s zijn afgestemd op de tandproblemen per leeftijdscategorie en hebben tot doel gaatjes, tanderosie, tandplak en tandvleesproblemen te voorkomen. Hierdoor wordt er actie ondernomen, waardoor behandelen achteraf vaak niet meer nodig is. Dit scheelt niet alleen in de bezoekjes, maar ook zeker in de kosten.

Supersterke_Tanden

Direct contact opnemen met de kindvriendelijke tandarts van Gouda? ⬇️

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.
kinderen-jennifer-dil-mooiste-kleine-meisje-model-beelschoon-controle-orthodontie-losse-tanden-behandelingen-gewoon-gaaf-mondhygiene-tandartspraktijk-gouda

Ook tijdens de strenge lockdown zijn wij OPEN. 

Goed op uzelf passen is essentieel in deze spannende coronatijd. Het is dan ook belangrijk uw tandarts en mondhygiënist gewoon te bezoeken. Wij nemen vanwege het coronavirus extra maatregelen, zodat u en wij veilig en gezond blijven. Wij zijn voorzien van voldoende beschermingsmiddelen en hanteren Covid19-preventieprotocollen. Alle relevante informatie vindt u hier.

Hoe ziet ons preventieprogramma voor kinderen eruit?

 • Individuele aanpak om gaatjes te voorkomen voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders;
 • Samenspel tussen kind, ouder en mondzorgverlener;
 • Individueel risico van ieder kind is bepalend voor de aanpak vanaf het doorkomen van de eerste tand;
 • Het gebit is de verantwoordelijkheid van de ouder;
 • De mondzorgverlener is de coach;
 • Beloning: een gaaf gebit zonder boren, trekken of tandvleesproblemen.

De Kindvriendelijke tandarts in Gouda neemt alle tijd voor instructie, poetsmethoden, controle op de voortgang en voedingsinstructies. Daarbij is hij alert op afwijkingen in gedrag of gesteldheid, welke een gezonde gebitsontwikkeling nadelig kan beïnvloeden. Kinderen kunnen in een ontspannen sfeer wennen aan de tandarts en spelenderwijs kennismaken met het belang van een goede verzorging van de mond.

Hoe ziet ons preventieprogramma voor kinderen eruit?

 • Uiteraard verschilt dit per behandeling, die nodig is voor uw kind(eren). Verzekeraars willen meewerken aan preventieve behandelingen, waardoor u de financiële voordelen heeft. Deze behandelmethode, voor kinderen tot 18 jaar, valt binnen de vergoeding van de basisverzekering. Hierdoor voorkomt u extra kosten of 20% eigen risico. Om de hele kleintjes te laten wennen aan het tandartsbezoek, mogen zij allereerst naar de speelkamer om van de glijbaan af te gaan, en met op afstand bestuurbare auto’s, knuffels of poppen te spelen.

  Hierdoor wordt een tandartsbezoek niet als eng, maar als leuk ervaren en verdwijnt de angst voor de tandarts. We laten de hele kleintjes zelf bepalen wanneer ze voor het eerst in de stoel van de tandarts willen plaatsnemen, zodat de regie bij uw kind blijft. Wilt u eens een bezoekje brengen aan deze Kindvriendelijke tandarts in Gouda? Bel dan direct met 0182 – 68 68 00, zodat u alvast een afspraak heeft staan.

Krijg ook een supersterk gebit!

Meld uw zoon of dochter aan bij onze praktijk!

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren