Ontwerp zonder titel (15)

Ook tijdens de strenge lockdown zijn wij OPEN. 

Goed op uzelf passen is essentieel in deze spannende coronatijd. Het is dan ook belangrijk uw tandarts en mondhygiënist gewoon te bezoeken. Wij nemen vanwege het coronavirus extra maatregelen, zodat u en wij veilig en gezond blijven. Wij zijn voorzien van voldoende beschermingsmiddelen en hanteren Covid19-preventieprotocollen. Alle relevante informatie vindt u hier.

Implantaten en bruggen

Een implantaat als vervanging van verloren tandwortels

Een taak voor de implantoloog! Nieuwe tanden als duurzame vernieuwing, waardoor verdere achteruitgang van het gebit wordt geremd. Het tegenhouden van verder verval door een gebitsrenovatie van uw tanden stelt u in staat weer van het leven te genieten. Met de behandeling van onze implantoloog zult u zich weer zelfverzekerd voelen, genieten van eten en duidelijk kunnen spreken.

Wat is een tandprothese?

Een tandprothese, een ander woord voor implantaat, vervangt de aangedane wortel van de tand. Hierop kunnen kronen en bruggen worden geplaatst. Indien er tanden of kiezen verloren zijn gegaan, dan kan het raadzaam zijn om voor een gebitsrenovatie te kiezen. Dit wordt vaak uitgevoerd door middel van een kroon, brug (drie-of meerdelig), een klikprothese of een volledig los kunstgebit op de edentate kaken.

Reserveer direct uw implantologieconsult!

Overweegt u een renovatie van uw gebit? Wilt u meer informatie over deze behandeling, kronen, bruggen, een prothese of een implantaat? Of heeft u vragen over de kosten van een brug, kroon of andere behandeling? Twijfel dan niet langer en neemt direct contact op met Tandartspraktijk Statensingel. Wij staan te allen tijde voor u klaar! Onze tandarts, gespecialiseerd in implantologie, gebruikt het consult om vast te stellen of een tandprothese een passende oplossing voor u is. Er wordt beoordeeld wat de kwaliteit, en de dichtheid, van het kaakbot is. Ook wordt er gekeken naar de aanwezige ruimte voor een implantaat, de gezondheidstoestand van uw tandvlees en naar uw algehele gezondheid. Heeft u een ontsteking in uw mond? Dan is behandeling uitgesloten, totdat deze genezen is. Is er sprake van onvoldoende kaakbot? Dan is er een behandeling nodig om de genezing van het bot te bevorderen. Om dit te kunnen vaststellen zijn er zowel röntgenfoto’s als foto’s van het kaakbeen nodig. In sommige gevallen is ook een 3D-foto noodzakelijk.

Wat kost een implantaat?

Als een behandeling met implantaten gewenst is, dan wordt er een behandelplan en een gespecificeerde begroting opgesteld. Daarnaast verstrekken wij u informatie over de verwachte behandelduur. Wij zijn de brug tussen u en uw zorgverzekeraar, want aan de hand van de begroting en de tandartsverzekering wordt beoordeeld wat haalbaar is. Het klikgebit en de implantaten worden in veel gevallen vanuit de basisverzekering vergoed. U kunt op twee manieren een afspraak met ons maken:

  • Verzoek uw eigen tandarts om een doorverwijzing;
  • Maak zelf direct een afspraak met ons.

Informatie voor verwijzers

Alle behandelingen vinden plaats op basis onder supervisie van, en in samenspraak met, u. Wij voeren alleen (deel)behandeling uit waardoor een doorverwijzing geldt. Een door u verwezen patiënt kan zich, conform de richtlijn horizontale verwijzing, niet bij ons inschrijven als patiënt. Gedurende het behandeltraject wordt u op de hoogte gehouden over de voortgang van de behandeling.

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren