fbpx

Prothese en kunstgebitten

Wat is een kunstgebit?

Met een kunstgebit, ook wel een tandprothese genoemd, kunt u terecht bij onze tandtechnicus. Een kunstgebit ligt los op het weefsel van de mond, wat uiteraard niet betekent dat het zomaar uit uw mond valt. Door uw speeksel blijft het kunststof aan het mondweefsel plakken, terwijl de mondspieren ervoor zorgen dat het gebit op zijn plek blijft zitten. Bij Mondzorgpraktijk Statensingel zijn wij van mening dat een goed passende prothese onmisbaar is, daar de mond een beweeglijk geheel is. We willen problemen uitsluiten, want een pijnlijke mond is wat we willen voorkomen.

Wat zijn de kosten van een gebitsprothese? En hoe ziet een behandelplan eruit?

Voordat de tandtechnicus aan de slag gaat wordt er eerst een behandelplan opgesteld. Vervolgens worden er afdrukken gemaakt van uw gebit, waarmee ze in het laboratorium een individuele lepel- en beetbepaling vormen. De tandarts kan hierdoor de stand van de onderkaak ten opzichte van de bovenkaak vaststellen, zodat er een goed passende prothese kan worden gecreëerd. Aansluitend kiest u, in overeenstemming met de tandarts, een kleur en vorm van de tanden. Er wordt een eerste prototype van was gemaakt, zodat u deze kunt passen. Wanneer u helemaal tevreden bent wordt het gebit geperst en kunt u genieten van uw nieuwe tanden.
U dient er rekening mee te houden dat de behandelduur uit vijf tot zes afspraken bestaat. Deze tijd is nodig om tot een passende gebitsprothese te komen. De kosten van een prothese zijn vooraf besproken in de begroting, gespecificeerd per behandeling. Een aanvullende verzekering is niet noodzakelijk, want een kunstgebit wordt voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. Indien u een tandartsverzekering heeft wordt er een extra percentage vergoed. U dient zelf het resterende bedrag te voldoen.

Advies

Wij geven u graag uitleg over het ontstaan van (pijn)klachten, de mogelijke behandelingen en de preventieve maatregelen. Bekijk de pagina ‘behandelingen’ voor de meest voorkomende tandartsbehandelingen.

Word patiënt door u hier in te schrijven!

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits-medische, acute- en implantologische behandelingen.

gebit, tanden, tandarts, big, gouda, statensingel, implantaten, tandarts statensingel, tandarts gouda, noodtandarts gouda, spoed tandarts, kunstgebit, kroon, spoed, prothese, implantaat, tandartspraktijk, tandartspraktijken, tandartspraktijk gouda, tandartspraktijken gouda, tandartspraktijken statensingel, tandartspraktijk statensingel, implataat, inplantaat, implamtaat, inplamtaat,

Mondzorg Statensingel

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Statensingel 62
2805 BJ Gouda
Telefoon: 0182 – 68 68 00
Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl
Like ons op: Facebook 
Tandartspraktijk Statensingel is telefonisch bereikbaar op behandeldagen van 08.15-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

KvK-nummer 36052043