Ontwerp zonder titel (10)

Leren tandenpoetsen

Wellicht heeft u hier al gelezen dan kinderen eerder gaatjes en tandbederf hebben dan volwassen, omdat hun tandglazuur nog niet is uitgehard. Mondhygiëne is voor iedereen, op elke leeftijd, van belang, maar begin ermee vanaf het moment dat de eerste tandjes doorbreken. Kinderen willen graag zelf leren poetsen, dus stimuleer dit ook. Bij kinderen tot tien jaar dient er echter minimaal eenmaal per dag te worden nagepoetst, zodat aanslag grondig word gereinigd.

Stapsgewijs tandenpoetsen bij kinderen

Bij het tandenpoetsen houdt u een vaste volgorde aan:

  1. Binnenkant: plaats de tandenborstel op de kiezen en beweeg rustig heen en weer. Start achterin en werk naar voren, maar oefen niet teveel druk uit. Reinig de boven- en onderkant;
  2. Buitenkant: Werk nu de buitenkant van tanden en kiezen af op dezelfde manier, zowel boven als onder;
  3. Bovenkant: Sluit af met een poetsen van de kauwvlakken, die bovenop de tanden en kiezen liggen.

Welke tandpasta gebruiken?

Fluoride is essentieel bij de ontwikkeling van het gebit, maar om gezondheidsredenen mag deze tandpasta niet worden ingeslikt. Zorg ervoor dat u bij het leren tandenpoetsen aandacht besteed aan het ritueel: niet doorslikken, maar uitspugen!

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren