Orthodontie

Orthodontie is een speciale behandeling die wij binnen de praktijk verrichten en is toegankelijk voor alle patiënten.

Onze afdeling orthodontie is uitgebreid met een Ortho-team

Ons Ortho-team wordt gevormd door Chris Lappas (tandarts voor orthodontie) en Kees de Graaff die samen met jou aan de slag gaan om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen.Je krijgt vooraf altijd duidelijk uitleg, een indicatie van de verwachte tijdsduur en een kostenoverzicht voor de geadviseerde behandelingen.

Mooie rechte tanden voor uw kind of voor uzelf

Voordat er gestart wordt met een orthodontische behandeling is het belangrijk je bewust te zijn van de mogelijke beperkingen en risico’s. De risico’s zijn zeer klein en zelden een reden om af te zien van een orthodontische behandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van diverse factoren, zoals de ernst van de afwijking, groei, mondgewoonten en motivatie.De behandelduur zal meestal in de buurt liggen van de geschatte tijd die ons team met je besproken heeft, maar mede door genoemde factoren kan het soms ook langer of korter zijn.

Start van de behandeling

Na het eerste orthodontisch consult krijg je afspraken mee voor een uitgebreid onderzoek. Bij dat uitgebreide onderzoek zullen röntgenfoto’s, mond- en portretfoto’s en afdrukken met een was beet genomen worden. Na het analyseren van deze gegevens zal er een behandelplan worden opgesteld dat bij een volgende afspraak met je besproken zal worden. Je krijgt dan ook een begroting mee met de geschatte kosten van de voorgestelde behandeling die je voor kunt leggen aan je verzekering.

Resultaat

Bij een orthodontische behandeling wordt gestreefd naar een goed en mooi eindresultaat. Door onvoorziene complicaties is niet altijd te garanderen dat het eindresultaat volledig aan je verwachtingen voldoet. Bij het niet volledig kunnen sluiten van de ruimtes tussen tanden en kiezen zal soms gekozen worden om, in samenspraak met je tandarts, de ruimtes op te vullen met een restauratief vulmiddel, kroon of brugwerk of implantaten. Uiteraard word je hier vooraf over ingelicht en het plan met je besproken.

 

Tijdens de orthodontische behandeling is een regelmatig bezoek aan je tandarts en een goede mondhygiëne van enorm groot belang. Bij onjuiste of onvoldoende mondhygiëne is het mogelijk dat er verkleuringen, gaatjes en/of tandvleesontstekingen ontstaan. Deelname aan een mondhygiëne programma maakt, ter voorkoming van deze problemen, onderdeel uit van de behandeling.

Kosten en de verzekering

De tarieven worden vastgesteld door de Nederlandse zorgautoriteit. Verzekeraars vergoeden de orthodontische behandelingen indien je hiervoor aanvullend verzekerd bent. Dit geld ook voor kinderen tot 18 jaar. Er zitten per verzekeraar wel verschillen in de vergoedingen, controleer s.v.p. vooraf jou maximale dekking zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt jaarlijks je aanvullende verzekering aanpassen als blijkt dat je onvoldoende verzekerd bent voor orthodontie, let wel op mogelijke acceptatie eisen van de verzekerings-maatschappij.

Voor advies over orthodontische behandelingen kunt je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij hebben geen wachttijden voor orthodontie, je kunt snel terecht voor advies en start van de behandeling.

Wordt patiënt door u hier in te schrijven!

Maak een afspraak bij ons!

Afspraak maken

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Statensingel zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

gebit, tanden, tandarts, big, gouda, statensingel, implantaten, tandarts statensingel, tandarts gouda, noodtandarts gouda, spoed tandarts, kunstgebit, kroon, spoed, prothese, implantaat, tandartspraktijk, tandartspraktijken, tandartspraktijk gouda, tandartspraktijken gouda, tandartspraktijken statensingel, tandartspraktijk statensingel, implataat, inplantaat, implamtaat, inplamtaat,

Mondzorg Statensingel

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Statensingel 62
2805 BJ Gouda
Telefoon: 0182 - 68 68 00
Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl
Like ons op: Facebook 
Tandartspraktijk Statensingel is telefonisch bereikbaar op behandeldagen van 08.15-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

KvK-nummer 36052043