Ontwerp zonder titel (2)

Met uw kind regelmatig naar de tandarts

Ook voor kinderen is het absoluut nodig om regelmatig voor een periodieke controle naar de tandarts te gaan. Neem kleine kinderen mee, wanneer u zelf voor controle gaat, zodat ze van baby af aan al gewend raken aan de situatie. Bij Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda leren we uw kind spelenderwijs hoe een optimale mondgezondheid er uitziet. We geven poetsinstructies en werken gezamenlijk aan een goede mondgezondheid. Dit doen wij volgens het 'Gewoon Gaaf' programma. Bij kinderen is het glazuur nog niet zo hard als bij volwassenen, waardoor er eenvoudiger gaatjes worden gevormd.

Tandheelkundige zorg wordt vergoed

Bij kinderen tot en met 18 jaar worden de controles en behandelingen (met uitzondering van orthodontie) vergoed vanuit de basisverzekering, waardoor er geen enkele reden is om niet regelmatig een bezoek te brengen aan de praktijk. Een tandartsbezoek is op deze manier namelijk geheel gratis!

Angst voor de periodieke controle tandarts

Bent u of is uw kind angstig om naar de tandarts te gaan? U bent echt niet alleen! Het is van belang dat u tóch gaat, zodat uw kind niet dezelfde negatieve ervaringen kan opbouwen. Onze praktijk is gespecialiseerd in angstklachten, dus wij besteden extra aandacht aan dit probleem. Bij het eerste bezoek aan de tandarts mag uw zoon of dochter een knuffel meenemen, die ook even in de stoel kan plaatsnemen. Ook is het heel normaal om even rond te kijken zonder dat er een behandeling wordt uitgevoerd. Geef altijd van tevoren aan dat er een bepaalde angst ontstaat, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Let op: wees altijd op en eerlijk naar uw kind toe en doe geen beloftes als 'je voelt er niets van.' Mocht het eens gevoelig zijn, dan is het vertrouwen van uw kind verdwenen.

Schrijf u direct in als patiënt

Tijd voor een ontspannen tandartsbezoek

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren