Kinderen – Gewoon Gaaf

Zorg goed voor je tanden en kiezen, want een blijvend gebit krijg je maar 1 keer

Kids first

Wij zijn bijzonder trots op onze behandelmethode voor jonge kinderen onder het thema ‘Gewoon Gaaf‘.
Bij deze behandelmethode worden zowel ouders als kinderen intensief betrokken, geadviseerd en begeleid. De bereikte resultaten over het laatste jaar laat bij de kinderen een verbetering zien van meer dan 80% in de mondhygiëne. Het voorkomen van tandplaque is daarbij essentieel.

Een nieuwe aanpak in kindertandheelkunde!

Wilt u ook voor uw kind een gaaf gebit zonder gaatjes of tandvleesproblemen? Ons preventieve behandelprogramma ‘Gewoon Gaaf‘ maakt voor ouders en kinderen op speelse wijze zichtbaar hoe een gaaf gebit zonder gaatjes of tandvleesproblemen behouden kan worden.

In samenwerking met het Ivoren Kruis leggen wij de nadruk op preventieve mondhygiënische behandeling in plaats van curatieve behandeling. Zo zijn er specifieke behandelplannen ontwikkeld voor 4 verschillende leeftijdsgroepen van 0-2 jaar (doorbraak eerste tandjes), 2-5 jaar, 6-10 jaar en 10 tot 18 jaar. De programma’s zijn afgestemd op de mondhygiënische problemen voor elke groep en hebben tot doel om gaatjes, tanderosie, tandplaque en tandvleesproblemen te voorkomen in plaats van deze te behandelen op het moment dat ze zich voordoen.

Wordt patiënt door u hier in te schrijven!

Maak een afspraak bij ons!

Afspraak maken

Gewoon Gaaf in het kort.

  • Individuele cariës preventie voor kinderen van 0 tot 18 jaar en hun ouders.
  • Individueel risico van ieder kind is bepalend voor aanpak vanaf doorbraak van de 1e tand.
  • Samenspel tussen kind, ouder en mondzorgverlener.
  • Gebit is de verantwoordelijkheid van de ouder.
  • Mondzorgverlener is de coach.
  • Beloning : Een gaaf gebit zonder boren, trekken of tandvleesproblemen.

De mondzorgverlener neemt alle benodigde tijd voor instructie, poetsmethoden, controle op de voortgang, voedingsinstructies en is alert op specifieke afwijkingen in gedrag of gesteldheid welke een gezonde gebitsontwikkeling nadelig kan beïnvloeden. Kinderen kunnen in een ontspannen sfeer wennen aan de tandarts en spelenderwijs wennen aan het belang van een goede mondverzorging.

 

Ook verzekeraars willen meewerken aan preventieve behandelingen. De ‘Gewoon Gaaf’  behandelmethode voor kinderen tot 18 jaar valt binnen de vergoeding van de basisverzekering, dus geen extra kosten of 20% eigen risico. Om de hele kleintjes te laten wennen aan het tandartsbezoek mogen zij allereerst naar de speelkamer om van de glijbaan af te gaan, met op afstand bestuurbare auto’s te spelen, met knuffels of poppen te spelen of naar een tekenfilm te kijken.

Hierdoor wordt een tandartsbezoek niet als eng maar als leuk ervaren en vervliegt de angst voor de tandarts. Bovendien laten we de hele kleintjes zelf bepalen wanneer ze voor het eerst in de tandartsstoel willen plaats nemen.

Behandelingen

Bekijk al onze beschikbare behandelingen

Lees meer

De Tandartsen

De tandarsten van Mondzorgpraktijk Statensingel zijn BIG geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve, curatieve, medische -en acute en implantologische behandelingen.

gebit, tanden, tandarts, big, gouda, statensingel, implantaten, tandarts statensingel, tandarts gouda, noodtandarts gouda, spoed tandarts, kunstgebit, kroon, spoed, prothese, implantaat, tandartspraktijk, tandartspraktijken, tandartspraktijk gouda, tandartspraktijken gouda, tandartspraktijken statensingel, tandartspraktijk statensingel, implataat, inplantaat, implamtaat, inplamtaat,

Mondzorg Statensingel

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaringen hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid, heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Statensingel 62
2805 BJ Gouda
Telefoon: 0182 - 68 68 00
Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl
Like ons op: Facebook 
Tandartspraktijk Statensingel is telefonisch bereikbaar op behandeldagen van 08.15-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

KvK-nummer 36052043