fbpx

Tandarts voor de orthodontie

Is het tijd voor een beugel?

Dan is het tijd voor een bezoek aan onze tandarts voor orthodontie in Gouda. U krijgt vooraf uitleg, een indicatie van de verwachte tijdsduur en een kostenoverzicht van de geadviseerde behandelingen.

Voordat er gestart wordt met behandeling door de tandarts voor orthodontie is het belangrijk dat u bewust bent van de mogelijke risico’s. De risico’s zijn dan wel zeer klein en zelden een reden om af te zien van een orthodontische behandeling, maar het moet natuurlijk wel meewegen in uw beslissing.

De duur van de behandeling is afhankelijk van diverse factoren, zoals:

  • de ernst van de afwijking;
  • groei;
  • mondgewoonten;
  • motivatie.

De behandelduur ligt meestal in de buurt van de vooraf ingeschatte periode, maar mede door genoemde factoren kan dit soms afwijken. Wilt u een orthodontie-verzekering afsluiten voor de behandelingen van uw kind? Doe dit dan ruimschoots op tijd, want sommige verzekeraars eisen een jaar wachttijd voordat de behandeling kan starten.

Hoe gaat de tandarts voor orthodontie te werk?

Na het eerste orthodontisch consult krijgt u uw afspraken mee voor een uitgebreid onderzoek. Hierbij zullen röntgenfoto’s worden gemaakt, maar ook mond- en portretfoto’s en wasafdrukken voor beetbepaling genomen worden. Na het analyseren van deze onderzoeksgegevens zal er een behandelplan worden opgesteld, waarbij we u zullen betrekken tijdens de volgende afspraak. U krijgt dan ook een begroting mee met daarop de geschatte kosten van de behandeling, zodat u dit kunt voorleggen aan uw verzekeringsmaatschappij.

Word patiënt door u hier in te schrijven!

Resultaat

Er wordt altijd gestreefd naar een goed en mooi eindresultaat bij uw orthodontische behandeling. We kunnen echter niet garanderen dat het eindresultaat volledig aan uw verwachtingen voldoet, mede door het risico op onvoorziene complicaties. Bij het niet volledig kunnen sluiten van de ruimtes tussen tanden en kiezen zal er soms gekozen worden voor een andere oplossing. In overleg met de tandarts kan er besloten worden de ruimtes op te vullen met een restauratief vulmiddel, kroon, brugwerk of implantaten.

Uiteraard wordt dit plan vooraf met u besproken. Tijdens de orthodontie-behandeling brengt u een regelmatig bezoek aan uw tandarts en is een goede mondhygiëne eveneens van belang. Bij onjuiste of onvoldoende mondhygiëne bestaat de mogelijkheid op verkleuringen, gaatjes of tandvleesontstekingen. Deelname aan een mondhygiëne-programma maakt, om problemen te voorkomen, onderdeel uit van de behandeling.

Hoe duur is een beugel?

De tarieven van de Tandarts voor Orthodontie worden vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Verzekeraars vergoeden de behandelingen, indien u hiervoor aanvullend verzekerd bent. Dit geldt ook voor kinderen tot 18 jaar. Er zitten per verzekeraar wel verschillen in de vergoedingen, dus controleer dit alstublieft voordat u voor verrassingen komt te staan. U kunt jaarlijks uw aanvullende verzekering aanpassen, wanneer blijkt dat u onvoldoende verzekerd bent voor het aan laten meten van een beugel. Let wel op mogelijke acceptatie-eisen van de verzekeringsmaatschappij.

Wij hebben geen wachtlijsten bij de tandarts voor de orthodontie, dus u kunt snel terecht voor advies en de start van uw behandeling. Wilt u meer weten, neem dan direct contact met ons op.

De Tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits-medische, acute- en implantologische behandelingen.

gebit, tanden, tandarts, big, gouda, statensingel, implantaten, tandarts statensingel, tandarts gouda, noodtandarts gouda, spoed tandarts, kunstgebit, kroon, spoed, prothese, implantaat, tandartspraktijk, tandartspraktijken, tandartspraktijk gouda, tandartspraktijken gouda, tandartspraktijken statensingel, tandartspraktijk statensingel, implataat, inplantaat, implamtaat, inplamtaat,

Mondzorg Statensingel

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Contact

Statensingel 62
2805 BJ Gouda
Telefoon: 0182 – 68 68 00
Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl
Like ons op: Facebook 
Tandartspraktijk Statensingel is telefonisch bereikbaar op behandeldagen van 08.15-12.30 en van 13.30-16.30 uur.

KvK-nummer 36052043