Ontwerp zonder titel (3)

Eerste tandartsbezoek in Gouda

Bent u nieuw bij ons in de praktijk, dan komt u voor uw eerste behandeling al eens bij ons in de praktijk. We willen dat u zich op uw gemak voelt, zodat u met een prettig gevoel de praktijk weer verlaat. Bent u bang voor de tandarts? Geef dit bij ons aan, zodat we extra rekening met u kunnen houden tijdens uw tandartsbezoek.

Voorafgaand aan uw eerste afspraak ontvangt u een medische vragenlijst, zodat wij volledig op de hoogte zijn van uw situatie. Vul deze voor het eerste bezoek aan de tandarts alvast in. De tandarts combineert het intakegesprek met een algemene controle, zodat hij inventariseren kan of uw tanden, kiezen en tandvlees gezond zijn. Indien nodig maken we röntgenfoto's, maar dit overleggen we uiteraard met u. Er worden tijdens dit eerste tandartsbezoek geen behandelingen uitgevoerd.

Een persoonlijk behandelplan

We bespreken uw huidige mondgezondheid, maar ook uw wensen en behoeften. Wat is er nodig om uw mond zo gezond mogelijk te maken? Dit persoonlijke behandelplan bevat plannen voor zowel de korte- als de lange termijn.

Kind eerste keer tandarts

Misschien is het voor uw kind de eerste keer bij de tandarts, maar wat de situatie ook is: wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen! Het is verstandig om uw kind al mee te nemen naar de tandarts vanaf de doorbraak van de eerste tandjes, zodat het tandartsbezoek er gewoon bijhoort. Hiermee voorkomt u angstklachten, maar ook gaatjes en andere gebitsproblemen. We leren uw kind hoe het poetsen op de juiste manier gaat en welke eet- en drinkgewoonten de mondgezondheid ondersteunen.

kinderen-jennifer-dil-mooiste-kleine-meisje-model-beelschoon-controle-orthodontie-losse-tanden-behandelingen-gewoon-gaaf-mondhygiene-tandartspraktijk-gouda

Wat kost de tandarts?

Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandheelkundige behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Hierdoor kan het melkgebit én het blijvende gebit in ieder geval de nodige zorg krijgen tot de volwassen leeftijd. Voor volwassenen ligt dit anders en is het afhankelijk van of u een aanvullende tandverzekering heeft afgesloten. De landelijke tandartstarieven 2020 vindt u op deze site, maar bij de intake dient u rekening te houden met (ongeveer) deze kosten:

Controle C11 | € 22,16
Medische anamnese C22 | € 22,16
Kleine röntgenfoto X10 | € 16,33
Kaakoverzichtsfoto X21 | € 69,97

Privacy en uw patiëntendossier

Mondzorgpraktijk Statensingel heeft de verplichting - als zorgverlener - om van iedere patiënt het burgerservicenummer in de administratie op te nemen. Neem uw legitimatiebewijs en verzekeringspas daarom mee bij uw eerste tandartsbezoek, zodat we uw identiteit kunnen controleren. Stapt u over? Vraag uw vorige tandarts om uw dossier, inclusief eventuele gebitsfoto's, over de dragen naar onze praktijk. Wilt u hier hulp bij hebben? Vraag ons team om hulp, zodat we deze gegevens tijdig bij uw vorige tandarts kunnen opvragen. We hebben hiervoor schriftelijke toestemming nodig, dus regel dit ruim voor uw intakegesprek!

Houd hier rekening mee

- We bespreken vooraf de begrote kosten met u, zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan;
- Al onze tandartsen zijn BIG-geregistreerd voor preventieve-, curatieve-, gebitsmedische-, acute- en implantologische behandelingen;
- Heeft u klachten? Bespreek dit eerst met de tandarts of behandelaar. Komt u er niet uit? Ga in gesprek met de praktijkmanager óf vul een formulier in op de site;
- Bent u verhinderd en kunt u niet op uw afspraak verschijnen? Annuleer tijdig, maar in ieder geval 24 uur voor het tijdslot;
- Bent u in verwachting of heeft u ziektes of aandoeningen? Meld dit altijd vooraf bij uw behandelaar!

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren