Tandartsverzekering 2021

Vergelijkend overzicht van de 5 grootste zorgverzekeraars

voor de vergoedingen van orthodontie en tandzorg 2021

Vergoeding van orthodontie tot 18 jaar
Orthodontie is een specialisme van tandheelkunde. Een orthodontist houdt zich bezig met het rechtzetten van tanden, vaak door middel van een beugel.

Wat kost een beugel?
De kosten voor orthodontie tot 18 jaar zijn afhankelijk van de lengte van de behandeling en het type beugel. Gemiddeld komen de kosten uit op €1.500,-per jaar. Orthodontie wordt, voor zowel mensen tot 18 jaar als mensen vanaf achttien jaar, bijna nooit vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen bij ernstige ontwikkelings- of groeistoornissen van de mond, kaak of het gebit wordt het vanuit de basisverzekering vergoed. Wanneer dit niet van toepassing is kunt u zich aanvullend verzekeren voor orthodontie. Wilt u een kind onder de 18 jaar verzekeren voor orthodontie? Sluit dan als ouder een aanvullende verzekering met dekking voor orthodontie af en verzeker uw kind mee op uw pakket. U kunt zelf kiezen voor welk bedrag u zich wilt verzekeren

tandarts gouda
Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.
Je moet de voorwaarden accepteren.

Vergoeding van orthodontie vanaf 18 jaar
Orthodontie voor volwassenen wordt eigenlijk alleen bij uitzonderingen vergoed vanuit de basisverzekering. De kosten voor een beugel kunnen via een aanvullende verzekering gedekt worden. Het verschilt per verzekeraar of zij dit aanbieden en hoe hoog de vergoeding is. Daarbij zijn er vaak aanvullende voorwaarden waar u rekening mee dient te houden.

Vergoeding basisverzekering
Een beugel krijgt u alleen uit de basisverzekering vergoed als u aan hele specifieke uitzonderingen voldoet. Er moet dan sprake zijn van een zeer ernstige ontwikkelstoornis in de tanden, kaak of mond. Als er sprake is van een tandheelkundige handicap kan vergoeding op basis van bijzondere tandheelkunde uit de basisverzekering komen. Hiervoor is vooraf toestemming nodig. Deze regeling geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen onder de 18 jaar.

Vergoeding aanvullende verzekering
Orthodontie boven de 18 jaar kan meeverzekerd worden met een aanvullend pakket. Hoe hoog het bedrag is dat vergoed wordt, verschilt per verzekeraar. De vergoeding wordt eigenlijk altijd eenmalig verstrekt. Dat betekent dat als de vergoeding volledig is gebruikt, dit niet meer wordt aangevuld. Voor kinderen met orthodontie onder de 18 jaar gelden andere vergoedingen dan voor volwassenen.

Belangrijke punten om op te letten:

Wilt u graag orthodontie vanaf 18 jaar meeverzekeren in uw zorgverzekering, dan is er een aantal punten waar u op kan letten:

  • Hoe hoog is de premie?
  • Hoe hoog is de totale vergoeding?
  • Welk percentage wordt er vergoed?
  • Worden alle behandelingen vergoed?
  • Zijn er aanvullende voorwaarden, zoals een wachttijd?

Het kan handig zijn om vooraf te overleggen wat het behandeltraject wordt. Welke behandelingen verwacht u en hoeveel zal dit bij elkaar kosten? Staat de premie en de vergoeding hiermee in verhouding?

Aanvullende voorwaarden bij orthodontie
Veel verzekeraars hanteren aanvullende voorwaarden voor de vergoeding van een beugel boven de 18 jaar. Dit verschilt per verzekeraar en kant u terugvinden in de polisvoorwaarden. De voorwaarden zijn bijvoorbeeld:

  • Er is een wachttijd van een jaar;
  • Er is een medische selectie;
  • De vergoeding wordt eenmalig verstrekt tijdens de gehele verzekeringsduur.

Orthodontie valt niet direct onder behandelingen die door de tandarts worden uitgevoerd. Vergoeding voor orthodontie vanaf 18jaar valt daarom meestal in de aanvullende verzekering en niet in een tandartsverzekering. Hierbij kan dit ook verschillen per verzekeraar.

tandarts verzekering 2021

Schrijf u direct in als patiënt

Geef uw mond de zorg die zij zo verdient!

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren