Ontwerp zonder titel (11)

Wanneer begint het tanden wisselen?

Bij kinderen vanaf een jaar of zes begint het melkgebit ruimte te maken voor de permanente tanden en kiezen. Hierdoor wordt het bekende 'fietsenrekje' vaak zichtbaar, wanneer de blijvende tanden de melktandjes omhoog duwen. De melktanden vallen eruit en de permanente tanden blijven zitten, zodat er een prachtig mooi gebit ontstaat. Bij kinderen vanaf een jaar of twaalf gaan de kiezen ook wisselen, zodat er een compleet, permanent gebit ontstaat.

Verzorg de mond goed!

De achterste kiezen komen al vroeg door, dus houd dit met een jaar of zes al in de gaten. Kiezen zijn kwetsbaar en moeten vanaf het begin al goed gereinigd worden, zodat tandbederf geen kans heeft. Tanden van jonge kinderen zien er eerst nogal eens gekarteld uit, maar dit verdwijnt met de jaren doordat het gebit aan slijtage onderhevig is. Voor een optimale mondverzorging voor, tijdens en na het tanden wisselen, leest u hier alles over tandenpoetsen.

Naar de tandarts tijdens het tanden wisselen

Het doorkomen van de tanden kan een venijnige pijn veroorzaken bij uw kind, maar dit is normaal. Het tandvlees kan wat opzetten en bij kleine kinderen signaleert u ook eenvoudig een rode wang, koorts en kwijlen. Het trekt vanzelf weer weg, maar soms is het verstandig een tandarts te raadplegen. We zien u graag in de volgende gevallen:

  • Een kind wisselt niet, terwijl hij of zij al 8+ is;
  • De blijvende tand groeit achter de melktanden, omdat deze laatsten nog niet losgeraakt zijn;
  • Indien er opvallend kleurverschil zichtbaar is tussen tanden en kiezen;
  • Uw kind heeft extreme pijn voor lange tijd tijdens het wisselen.

Uw tandarts in Gouda

Bij Mondzorgpraktijk Statensingel werken deskundige tandartsen, die veel ervaring hebben in hun vakgebied. Naast een hoge mate van vakkundigheid heeft tandartspraktijk Statensingel vele specialisaties in huis. U zult ervaren dat onze professionals voor kwaliteit en doelmatigheid staan, waarin uw tandheelkundige wensen centraal staan.

Onze tandartsen

De tandartsen van Mondzorgpraktijk Statensingel in Gouda zijn BIG-geregistreerd voor het uitvoeren van preventieve-, curatieve-, gebits medische-, acute- en implantologische behandelingen.

Mondzorgpraktijk Statensingel

Statensingel 62

2805 BJ Gouda

Telefoon: 0182 - 68 68 00

Email: praktijk@mondzorgstatensingel.nl

KvK-nummer 36052043

Tandartspraktijk Statensingel is geopend van maandag t/m zaterdag

Klachtenregeling | Privacybeleid | Vervoerservice senioren